Nečakajme, nepochybujme,…

Nečakajme, nepochybujme, nemyslime, či to bude dobré, či to skutočne tak cítime, pretože keď sa nerozhodneme konať, tak tie všetky pochybnosti sú nám aj tak na hovno.
Len jedno nezabudnime! Je úplne jedno, čo zlé sme urobili v minulosti. Ak sme v minulosti ukradli jedno jablko a stále pred tým utekáme, škaredí to našu prítomnosť a aj našu budúcnosť. V konečnom dôsledku to v našom vnútri vyzerá tak, akoby sme spreneverili celý jablkový sad. Pretože naša minulosť rastie, sme schopní ju zväčšovať a svojou veľkosťou paralyzuje naše kroky v prítomnosti, smerom do budúcnosti.

Takže rozhodnime sa, konajme a urobme všetko preto, aby sme kráčali. Aaa teraz niečo od Osha (veľmi sa mi to páči 😉 a aj sa mi trošku písať nechcelo 😀 ).

„Jeden muž zomrel a keď dorazil k Nebeskej bráne, zaviedol ho svätý Peter do čakárne. Muž sa posadil a bol samozrejme ohromne zvedavý, či ho pošlú do neba, alebo do pekla. Náhle sa otvorili dvere a do vnútra vkráčal jeden slávny svätec.
Muž sa zaradoval: „Tak to som určite v nebi!“ Potom sa dvere znova otvorili a dovnútra vošla slávna prostitútka.
Muž bol celý zmätený. „V tom prípade musím byť v pekle!“ pomyslel si.
Zatiaľ čo o to dumal, chytil svätec prostitútku a začal sa s ňou milovať.
Muž celý v šoku bežal za svätým Petrom a spýtal sa ho: „Musíš mi to povedať – je toto nebo, alebo peklo?“
„Čo to nie je jasné?“ opáčil svätý Peter.
„Pre neho je to nebo a pre ňu peklo!“ „ (Osho; Muž, ktorý miloval čajky)

Takže je jasné, zabudnime prosím vás, na naše strachy a na to, čo si myslíme, pretože je len na nás, či to bude peklo, alebo nebo. Náš vnútorný uhol pohľadu je rozhodujúci – nie realita, ktorá sa nám zdá, ale SKUTOČNOSŤ (pred ňou väčšinou utekáme, nekonáme 😉 ).

„Keď bola Alenka na čajovom posedení u bláznivého Klobúčnika, všimla si, že už tam nie je žiadny džem.
Požiadala oň a bláznivý Klobúčnik povedal: „Džem podávame obdeň.“
Alenka opáčila: „Ale včera tu tiež nebol žiadny džem!“
„Správne,“ povedal bláznivý Klobúčnik.
„Pravidlo znie: „Včera džem a zajtra džem, ale nikdy nie dnes… pretože dnes nie je obdeň!“ (Osho; Muž, ktorý miloval čajky)

No a Osho má pravdu, presne tak žijeme. „Včera džem a zajtra džem, ale nikdy nie DNES!“ a pritom práve tam, džem je.
Takže nepoužívajme pred našimi rozhodnutiami a následným konaním, „ale, veď, ak, možno, či , alebo, neviem, keď, netuším, nie som si istý, BOJÍÍÍM SA, ŽE UROBÍM CHYBU.. takže buďme ZODPOVEDNÍ, pretože kráčanie bez VINY a STRACHU, je práve o zodpovednosti a naprávaní našich chýb, v prítomnom okamžiku, TERAZ, DNES a nie včera džem, zajtra džem. 😀
Takže nám všetkým prajem, aby sme dokázali, čo najviac využiť prítomnosť, pretože tam sú šance, láska, zdravie a vlastne to šťastie, o ktorom stále píšem. 😉

Gaia Natura

About the Author:

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.