„Keď som začal skutočne milovať sám seba“ – spoveď Charlieho Chaplina

Keď som začal skutočne milovať sám seba

Spoveď Charlieho Chaplina z roku 1959

Keď som začal  skutočne milovať sám seba, dokázal som spoznať, že psychická bolesť a utrpenie  sú pre mňa iba varovanie, aby som nežil proti svojej vlastnej pravde. Dnes viem, že sa tomu hovorí byť pravdivý.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, pochopil som ako veľmi druhého zahanbuje, keď mu vnucujem svoje želania, aj keď viem, že na to nie je vhodný čas, ani na to nie je ten človek pripravený, aj keby som tým dotyčným bol ja sám. Dnes viem, že sa tomu hovorí sebaúcta.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, prestal som túžiť po inom živote a dokázal vidieť, že všetko okolo mňa je výzva na rast. Dnes viem, že sa tomu hovorí zrelosť.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, pochopil som, že vždy a pri každej príležitosti som v správnom čase na správnom mieste a že všetko, čo sa deje, je správne. Odvtedy som mohol byť pokojný. Dnes viem, že sa tomu hovorí vyrovnanosť.

Keď som začal milovať sám seba, prestal som sa okrádať o voľný čas a robiť veľkolepé plány do budúcnosti. Dnes robím iba to, čo ma baví a pôsobí mi radosť, čo milujem a čo poteší moje srdce. Robím to po svojom a svojím vlastným tempom. Dnes viem, že sa tomu hovorí poctivosť.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, prestal som chcieť mať vždy pravdu. Tak som sa menej často mýlil. Dnes viem, že sa tomu hovorí byť prostý.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, nechcel som už žiť ďalej minulosťou a starať sa o svoju budúcnosť. Teraz žijem už iba v tom okamihu, kde sa koná VŠETKO. Tak dnes prežívam každý deň a hovorím tomu dôkladnosť.

Keď som začal skutočne milovať sám seba, uvedomil som si, že moje myslenie zo mňa môže urobiť úbohého a chorého človeka. Keď som však povolal na pomoc silu svojho srdca, dostal som významného partnera, rozum. Tomu spojeniu hovorím dnes múdrosť srdca.

Nemusím sa naďalej obávať sporov, konfliktov a problémov so sebou samým a s ostatnými, pretože dokonca aj hviezdy sa niekedy spolu zrazia a vzniknú tak nové svety. Dnes viem, že to je život.“

About the Author:

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.