ODVAHA A ZÁMER

Odvaha neznamená žiť bez strachu, odvaha znamená uvedomiť si svoj strach v plnej miere a rozsahu a cez to všetko vykročiť za svojím cieľom.

No odvaha neznamená urobiť len prvý krok, odvahu musí človek potvrdiť i keď malými, ale stálymi krokmi vpred k svojmu cieľu. Málokto je schopný trvalo kráčať v ústrety svojim snom.

Čo znamená kráčať, kráčať stále kráčať?
Tak napríklad rozhodnete sa skočiť z lietadla padákom, to ste ešte neurobili ani prvý krok. Prvým krokom je, že si to umožníte, že skočiť môžete. Druhý krok je, že sa tam dostavíte aj keď strach a aj prekážky vám k tomu bránia. Tretí krok je, že ste schopní vyhodiť sa z toho lietadla.. tak a ešte stále nie ste odvážni. Odvážny človek nie je ten, ktorý si splnil tento sen a najväčší zážitok mal z toho, že pristál na zemi. Odvážni ste až vtedy, keď z plných pľúc, celého srdca, celým vašim bytím si uvedomujete let a je vám úplne jedno aké bude pristátie.

Zámer nie je cieľom, no zámer je základom splnenia si svojho cieľa, ale aj základom pre jeho nesplnenie. Cieľ nie je podstatný, je len smerodajný pre náš život a vývin. No zámer je našou skutočnou cestou a skúškou – preverením našich síl splniť si svoje sny.
Ak ste sa v tomto texte pomýlili, stratili, tak napríklad: Ak by som tento text písala pod zámerom ohúriť vás a mojím cieľom by boli vaše „lajky“ asi nedosiahnem nič a ani s vami nezamáva. No mojím zámerom aby som dosiahla cieľ, ktorým je aby sa aspoň jeden človek zamyslel sám nad svojím konaním a kráčaním k svojim snom, je v podstate žiadny.

  Mať správny zámer je dôležité pre dosiahnutie cieľa, signálom správneho zámeru je, že nie ste motivovaní výsledkom, ale ste naplnení radosťou a šťastím pri kráčaní k výsledku.
Takže príklad: Svoju prácu nerobím preto, aby som bola uznávaná ľuďmi, chválená a pod., ale preto, že ma jednoducho baví a žijem svoj sen.“ Gaia

About the Author:

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.