Kam kráčaš?

Každý z nás určite zažil moment, keď si vo vnútri želal, aby veci boli inak. Aby všetko, čo nás trápi a zužuje odišlo, tak ako včerajší deň.
Občas by sme všetci túžili otočiť „Arabelin prsteň“ a želať si.
A čo by sme si želali? Každého z nás určite napadne problém, ktorý má. Prípadne niečo, po čom tak veľmi túži. GRATULUJEM. Ani neviete, ale získali ste práve v živote cieľ, kam kráčať. Problém, či túžba, je to jedno, pretože to je to, čo chcete vyriešiť/dosiahnuť.
A ako na to? V prvom rade si uvedomme, že existujú možnosti a spôsoby, hľadajme ich. Spýtajme sa „ako sa to dá“ a nie „ako sa to nedá“ – to vie každý.
A potom? Potom je potrebná DISCIPLÍNA, vytrvalosť. Ono sa to naozaj nevyrieši samo a nie nebude to hneď. My ľudia by sme chceli všetko vyriešiť a dostať do 5 minút, najlepšie hneď. ?
Avšak na to, aby sme vytvorili a vyriešili niečo skutočne hodnotné a trvalé, je potrebný čas. Malými krokmi sa k cieľu však určite dostaneme, narozdiel od toho, keď nás chytí nadšenie, entuziazmus, „rýchlo robíme“, ale v polovici sa stratíme, lebo našu pozornosť zaujme niečo iné a tak len beháme z jednej strany na druhú a v skutočnosti neriešime nič – chaoticky „hasíme“ čo treba.
TAK KAM KRÁČAŠ? Už vieš? Občas sa nám zdá, že život je nekončiaci boj, ale stojí za to ho bojovať.
A prečo? Pretože sme sa tu narodili preto, aby sme boli skutočne šťastní. Tak prečo si v tom tak oduševnene bránime?
Odkladáme naše problémy a sny na inokedy a najradšej by sme boli, keby sa to stalo jedného dňa samo, ako malý zázrak. Ale zázraky predsa existujú. Len my sme si ich zabudli alebo prestali všímať.
Keby sme všetku tú energiu, ktorú vynakladáme do ustavičného rolovania facebooku a zabíjania času, alebo premýšľaniu nad tým, o čom nás presviedča naša hlava – ako sa to nedá, ako my na to nemáme, lebo to by sme museli vyzerať inak, žiť inde, mať inú prácu. Uvedomme si koľko času strávime len nad filozofovaním a špekulovaním „keby bolo keby“. Keby sme všetku tú energiu vložili do toho, aby sme za tým, čo chceme išli, naše životy by vyzerali úplne inak.
Je jedno, či sa vám ľudia budú smiať a povedia vám, že si vás vo vašom vysnívanom živote nevedia predstaviť, je jedno, že vás o tom bude presviedčať aj vaša hlava.
Chcete fialové vlasy? Majte ich! Chcete spievať? Spievajte! Žite!

Ľudia urobia veľmi málo preto, aby boli šťastní a veľmi veľa preto, aby boli nešťastní…

S úctou a láskou SS

About the Author:

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.